Nastavlja se otkazivanje letova: „To je posledica nestručnog vođenja kompanije“ – Er Srbija ćuti o broju aviona koji nisu poleteli

Hiljade putnika Er Srbije ove sedmice se suočilo sa haosom kada su u poslednjem momentu saznali da je srpska nacionalna aviokompanija njihov let – otkazala, a drugima odložila.

Od ovog vikenda ređaju se vesti o velikom broju poletanja koja je Er Srbija precrtala, suočena sa činjenicom da nema avione kojima bi prevezla putnike kojima je prethodno prodala karte.

Objašnjenje Er Srbije glasi da je krivac za ovakvu situaciju to što joj avioni nisu vraćeni na vreme sa remonta i što su poremećeni globalni lanci snabdevanja, za eksperte sa dugogodišnjim iskustvom u avioindustriji ne zvuči ubedljivo.

„To je posledica nestručnog vođenja kompanije“, kaže za Danas bivši direktor JAT-a Predrag Vujović i pojašnjava:

„Uveli su 43 nove destinacije u poslednje dve godine. Er Srbija je apsolutno nespremna ušla u ekspanziju i uvođenje toliko velikog broja linija. To su linije koje nemaju smisla. Leti se i Pula i Rijeka, kada pogledate na mapi gde su ta dva grada, sve vam je jasno. Ne mogu da zamislim da su oni uradili 43 studije izvodljivosti za sve nove linije i da su se na osnovu toga upustili u takvu ekspanziju, to je nemoguće“, ocenjuje Vujović.

Osim što je to nemoguće, nemoguće je i saznati koliko je letova Er Srbija zapravo otkazala od ovog vikenda do danas.

Izvor: danas.rs