Nestali milioner iz podmornice optužen za prevaru: Naplatio im 210.000 dolara za put do olupine Titanika

Milioneri iz Amerike, Mark i Šeron Hejgel, podneli su tužbu protiv direktora kompanije „Okean gejt“ Stoktona Raša (61) jer im je pre pet godina prodao karte za podvodnu ekspediciju iako tada nije ni planirao put.

Raš, koji se trenutno nalazi među nestalim putnicima podmornice, nije želeo ni da vrati novac američkom paru, te su oni zbog toga podneli tužbu. Oni tvrde da im je direktor pre pet godina za 210.258 dolara po osobi prodao putovanje do olupine Titanika iako ta misija na kraju nije ni bila u tom trenutku isplanirana.

Hejgelovi su 2017. godine najavili da su među prvim ljudima na planeti koji će videti ostatke potonulog broda Titanik. Oni su se pohvalili da su kupili karte za podvodnu ekspediciju komapanije „Okean gejt“ koju je 2009. osnovao biznismen iz Sijetla Stokton Raš. Međutim, na taj put nikad nisu otišli i u februaru ove godine tužili su Raša zbog prevare.

Prema pisanju „Dejli mejl-a“, Hejgelovi su optužili Raša da im je prodao karte za avanturu koja iopšte nije bila u rasporedu i da je čak odbio da im vrati novac za to. Inače, ovaj par poznat je po brojnim avanturama. Oni su u martu 2022. bili među četvoro putnika koji su otišli u svemir kao delo misije „Blu origin“ američkog milijardera Džefa Bezosa. Putovali su i na Južni pol, a enormno bogatstvo su stekli u biznisu sa nekretninama.

Inače, za Rašom se zajedno sa ostalih četvoro putnika intenzivno traga i dalje. Ima navoda da su istražitelji čuli lupanje iz podmornice. Ceo svet sa nestrpljenjem iščekuje bilo kakve vesti iz „igračke za bogataše“ dok vreme neumitno teče i sve je manje nade da će putnici biti spaseni.

Izvor: mondo.rs