Naš voditelj otišao za Katar, pa otkrio kakve su cene: Pivo 11 dolara, a tek da čujete koliko plaća doručak

Stefan Popović je zajedno sa delegacijom RTS-a otputovao na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru. Voditelj javnog servisa je ekskluzivno za Espreso otkrio svoje utiske iz Dohe.

„Prvo, jako me je iznenadilo koliko je bilo prijatno kada sam stigao. Nije bilo pretoplo. Temperatura je bila jako prijatna. Idealni su uslovi. Vrlo je čisto, uređeno i jako me je oduševilo koliko su domaćini ozbiljno shvatili ulogu domaćina na ovom Svetskom prvenstvu. Stadioni su fantastični, uslovi su odlični. Nije sve tako blizu, kao što ljudi tvrde, ali je sve jako dobro organizovano da možeš stići do svih stadiona bez velike glavobolje i iznenadilo me koliko je sve bilo jednostavno kada je trebalo da preuzimem akreditaciju i da se smestim“, ispričao je Stefan prve utiske.

Voditelj je bio na stadionu na kom će igrati naša reprezentacija i sreo se i sa našim navijačima među kojima vlada odlična atmosfera.

„Video sam i brazilsku reprezentaciju koja je došla da pogleda stadion“, otkrio je Stefan. Mnogo se priča o cenama u Kataru, a Stefan je otkrio i to:

„Tamo gde se prodaje, krigla piva od 0,5 litara je oko nekih 15 američkih dolara, to je u fan zoni, dok je u lokalima gde sme da se pije negde oko 11 dolara. Sinoć sam večerao, uzeo sam jedan kari i pirinač, uzeo sam i flašu vode, plus uzeo sam flašu vode od 1,5 i to me je koštalo negde oko sedam evra. Verovatno postoje mesta gde je sve jako skupo, ali može da se jede i da se pije, barem voda, i da ne bude mnogo skupo“, ispričao je Stefan koji je smešten u kraju gde žive imućni Arapi i u kom su nekretnine jako luksuzne, ali cene nisu previsoke.

Doručak je juče Stefana nešto više koštao:

„Dva jajeta, dve kobasice i pomfrit, to me je ukupno koštalo oko 12 evra“, otkrio je on.

Stefana je oduševila opuštena atmosfera u Kataru. On se po gradu šeta u malo laganijoj majici koja na sebi ima obeležja Srbije.

Izvor: espreso.co.rs