Nakon apela da se sakupi novac za Neveninu ruku oglasio se RFZO: Ovo je njihovo zvanično saopštenje

Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena u gnusnom zločinu koji je počinio U. B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, lišio života osmoro mladih ljudi. Neveni je posle rafalne paljbe amputirana leva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Juče je osvanuo apel Neveninih prijatelja da je devojci za protezu potrebno oko 50.000 evra, što ona i njena porodica ne mogu da priušte, te su zamolili ljude dobre volje da pomognu dobrovoljnim prilozima. Nakon toga oglasio se RFZO sledećim saopštenjem:

„Republički fond za zdravstveno osiguranje, kao ustanova čija je dužnost da svojim osiguranicima pruži najbolju moguću medicinsku negu u okviru svojih nadležnosti, neprestano prati zdravstveno stanje povređenih u tragedijama u Srbiji. S tim u vezi, ukoliko struka oceni da je nekima od njih neophodan tretman ili pomagalo koje ne podrazumeva obavezno zdravstveno osiguranje, država će svakako naći način da im pomogne da to i dobiju“, saopštio je RFZO.

Izvor: kurir.rs