Majka i sestra dečaka ubice pokušale da napuste Srbiju: Policija ih odmah zaustavila! Evo gde su pokušale da pređu granicu

Majka i sestra ubice iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ pokušale su da odu iz zemlje.

Ona je pokušala da sa ćerkom ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ka Severnoj Makedoniji, ali je policija odmah zaustavila.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane da majka dečaka (13) koji je počinio nezapamćeni maskar 3. maja na Vračaru proda ili podigne hipoteku na nepokretnosti koje su u njenom vlasništvu.

– Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu – kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

– Ne treba da se dođe u zabunu, ali treba naglasiti da majci dečaka nije trajno oduzeta imovina, već je samo privremeno oduzeta. Ova mera je donesena kako bi se majka dečaka koja u vlasništvu ima nekoliko stanova u Beogradu, garažu, i poseduje više nepokretnosti od svog supruga sprečila da rasproda tu imovinu u njenu korist.

Kako je rekao izvor, predlog advokata Viši sud u Beogradu je prihvatio.

– To rešenje je iz nadležnog suda otišlo u katastar koji je stavio zabranu na sve te nepokretnosti. Sada je taj papir o privremenoj zabrani sud poslao advokatima koji imaju rok od 30 dana da pokrenu parnični postupak protiv majke, što će oni i verovatno uraditi s obzirom na to da su već tražili takav zahtev i predložili predlog – kaže dobro obavešten izvor.

Izvor: telegraf.rs