Luka zadivio Amere svojom „zverkom“ na 6 točkova: U kabini ima krevet, sav enterijer je vodootporan (FOTO)

Luka Dončić je jedan od najboljih košarkaša na planeti, a koliku popularnost uživa videli smo i na Filipinima gde je njegov dolazak izazvao pravu euforiju.

Slovenački as privlači veliku pažnju i van terena, pa se tako u Americi prati svaki njegov korak. Naročito je bilo zanimljivo kada je pazario novi automobil.

Njegov „novi ljubimac“ zove se Apocalypse Hellfire 6×6, a radi se o pravom tenku na točkovima koji je urađen na bazi terenca Jeep Gladiator 6×6, ali sa brojnim modifikacijama.

Ova drumska zver ima točkove od 22 cola, u kabini je krevet, a ima i specijalnu kameru za noćno osmatranje koja prepoznaje termičke signale u rasponu od osam kilometara, dok su svi delovi u enterijeru vodootporni.

Dužina vozila je čak 6,24 metra, a širina nešto veća od dva metra. Kako pišu strani mediji, Apocalypse Hellfire 6×6 koji je isporučen Luki Dončiću ima Hemi Hellcat motor koji oslobađa čak 750 konjskih snaga. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (97 km/h) je impresivno za ovoliko vozilo i ono iznosi svega oko četiri sekunde.

Apocalypse Hellfire 6×6 sa pomenutim motorom startuje od 200.000 američkih dolara, ali ne sumnjamo da je Luka Dončić svoj primerak „začinio“ nekim opcijama koje su uvećale cenu.

Izvor: kurir.rs