Direktorka „Ribnikara“ podnela ostavku: „Istinski sam se trudila, za dalje nemam snage“

V. d. direktorka Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodio nezapamćeni zločin, podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove, potvrđeno je za Nova.rs.

Kada je posle vanrednog inspekcijskog pregleda razrešena dugogodišnja direktorka Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević, na mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrazovanju.

Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest meseci i u tom roku treba da se izabere novi direktor škole. Međutim Petrović je donela odluku da se povuče sa ovog mesta pre isteka roka.

V. d. direktorka Osnovne ogledne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu Anđela Petrović potvrdila je za Nova.rs da je podnela lični zahtev za rašrešenje na mesto v. d direktora.

„Prethodna tri meseca sam se istinski trudila da maksimalno profesionalno obavljam svoj posao, nesebično se dajući i angažujući da rešim sva važna pitanja vezana za školu. Za dalje nemam snage. Zahvalna sam Ministarstvu na ukazanom poverenju. Iz ličnih razloga čvrsto stojim iza svoje odluke, koju mi nije bilo lako da donesem. Dobro sam razmislila pre saopštenja“, izjavila je Petrović.

Izvor: nova.rs