Leskovčani se penjali jedni drugima na glavu zbog plećke od 400 dinara: Još jedan tragikomičan prizor iz Lidla

Borba za jeftinije piliće, stajanje u redovima četiri sata za čokoladu od 50 dinara, otimanje za jeftine banane, za jeftin šećer, samo su neki od prizora koje smo imali prilike da vidimo u poslednjih nekoliko godina u marketima širom Srbije. Najnovije „poprište sukoba“ bio je Lidl u Leskovcu, odakle stiže još jedna tužna slika.

Jutros je kamerom zabeležena nova situacija u leskovačkom marketu „Lidl“ kada su se kupci, uglavnom penzioneri, borili za svinjsku plećku od 400 dinara na akciji, pa počeli čak i da skaču jedni drugimam na glavu, piše portal Rešetka.

„Stvar je u tome da je ne samo bila jeftina, već je bilo ograničeno da se može uzeti samo tri kilograma. Ova slika je tužna i pokazuje koliko zapravo ‘dobro’ živimo“, komentariše čitalac koji je i poslao snimak sa jutrašnjeg mesta događaja.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za meso na akciji, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima. Pre nekoliko dana je u beogradskom Lidlu došlo do sukoba starijih građana zbog ćevapa na akciji.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da je situacija vrlo ozbiljna.

„Taj događaj nije nimalo smešan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama, već ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da preduzme očajničke mere kako bi obezbedio hranu po nižoj ceni, jer takav bes i očaj dovešće do većih sukoba i nasilja u budućnosti“, navodi se u njihovom saopštenju.

Izvor: nova.rs