Konačno se zna koliko su srpski fudbaleri dobili novca od Mundijala: Manje od polovine otišlo u kasu Saveza

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi danas je, pred medijima u Staroj Pazovi, sumirao utiske sa Mundijala i stavio tačku na učešće naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu.

Ono što selektora niko od predstavnika medija to nije pitao, jeste finansijska strana učešća fudbalera Srbije na najvećoj fudbalskoj smotri.

Naime, srpski fudbaleri su samim plasmanom u Katar obezbedili Savezu 9 miliona dolara, što je oko 8.5 miliona evra, mada sve dosad nije bilo poznato koliki deo će pripasti igračima, a koliki deo ide na račun srpske fudbalske organizacije.

Telegraf saznaje da je dogovor o raspodeli FIFA novca za učešće na Mundijalu, između Saveza, igrača i stručnog štaba potpisan još pre prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dogovoreno je da fudbaleri i stručni štab, u slučaju da odu u Katar, između sebe podele 57 odsto od sume, dok bi ostatak, dakle 43 odsto išao u kasu Saveza.

Taj sporazum su ispred ekipe potpisali kapiten i zamenik kapitena, a ispred FSS-a generalni skeretar organizacije Jovan Šurbatović. U brojkama, fudbalerima i stručnom štabu na čelu se selektorom Stojkovićem pripalo je okvirno 4.845.000 evra koje će oni, shodno učinku i minutaži u kvalifikacijama i u Kataru, rasporediti između sebe. Ostatak, suma od 3.655.000 evra, završila je u kasi saveza.

Izvor: telegraf.rs