Kapa dole za Anđelu i Dejanu: Sedmogodišnje devojčice prodaju limunadu na vrelini – Sav prihod ide bolesnoj deci

Gotovo svakodnevno smo svedoci humanih dela koje čine građani širom cele Srbije. Ljude uglavnom pokreće tuđa nesreća i bol, pa se trude da urade sve što mogu kako bi pomogli onima kojima je to neophodno. Ipak, ono što nam najviše otopi srca jeste prizor dece koja mukotrpnim trudom pokušavaju da zarade koji dinar za one koji su bolesni.

Upravo takav prizor mogu videti svi koji prolaze obilaznicom Đurđevo-Žabalj gde su dve sedmogodišnje devojčice, Anđela i Dejana odlučile da učine humani gest vredan svake pohvale i divljenja.

Njihova ideja je da u u toku vrelih letnjih dana prodaju limunadu prolaznicima, a sve to, kako bi pomogle svojim vršnjacima, korisnicima organizacije Budi human. Kako objašnjava Anđelina majka za Telegraf.rs, njeno srce je puno kada ih vidi, a sve je počelo na inicijativu njene ćerke.

„Počelo je tako što je moja ćerka htela da osveži ljude koji su prolazili tuda, pošto je trenutno jedini ulaz u Đurđevo iz pravca Žablja zbog radova. Taj dan je sama prodavala, a onda joj se pridružila i drugarica Dejana. Uveče kad smo došli kući rekla mi je da želi da sva deca ozdrave“ , priča ponosna majka.

Ipak, Anđelinoj skromnosti nije bilo kraja, pa je devojčica za sebe poželela samo jedno, dok je ceo ostatak prihoda namenila drugima.

„Rekla mi je da želi od zarađenih para sebi da kupi sladoled, a ostatak da uplati za bolesnu decu. Meni je srce bilo ogromno s obzirom na to da kod kuće imam mlađe bolesno dete i naravno da sam podržala ideju. Vrlo brzo se pročulo da sve devojčice prodaju limunadu na alternativnom putu“, kaže majka Natalija.

Ona dodaje da su devojčice veoma zadovoljne, kao i da im je osmeh stalno na licu, što svakako dodatno privlači ljude. Anđela i Dejana stajaće na svom improvizovanom štandu pod suncobranom na ovoj lokaciji dok se radovi ne završe, a pozivaju sve prolaznike da se usput osveže, ali i doniraju koliko mogu za bolju budućnost bolesne dece.

Izvor: telegraf.rs