Sjajne vesti za srpske turiste: Tri dana besplatna putarina kroz Grčku – Odluka važi za automobile i motocikle

Vozači iz Srbije koji se tokom ovog vikenda upute ka Grčkoj biće prijatno iznenađeni činjenicom da će zbog parlamentarnih izbora u ovoj zemlji putarina biti besplatna.

U naredna tri dana juna, 24, 25 i 26. putarina se neće plaćati tokom kretanja kroz Grčku. Ova odluka se odnosi na automobile i motorcikle, a budući da se pored izbora za vikend očekuje i smena turista, ovakva pogodnost će smanjiti gužve na putnim pravcima ka moru.

Razlog gužve na putevima tokom izbora, leži u činjenici da Grci glasaju u rodnim mestima. Kolike gužve nastaju tom prilikom, najbolje dokazuju slike i snimci sa grčkih puteva a koji su nastali oko 25. maja ove godine.

Upravo zbog toga, turistima iz Srbije savetuje se da pre putovanja i tokom putovanja pogledaju kamere AMSS-a, kada se radi o najvećem graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije, Preševo – Tabanovce, te da ako je tu gužva, pređu na drugi i manji granični prelaz Prohor Pčinjski.

Isto pravilo važi i tokom kretanja kroz Severnu Makedoniju, tačnije na izlasku iz ove zemlje i ulasku u Grčku preko graničnog prelaza Bogorodica – Evzoni, gde osim nadzornih kamera AMSM-a, mogu koristili i aplikaciju na mobilnom telefonu koja u realnom vremenu pruža informacije o gužvama na graničnim pravcima.

Izvor: blic.rs