Jelena Helc je zbog muža otišla u Berlin, a on joj napravio haos od života: „Policija je morala da nas štiti od njega“

Srpska glumica i voditeljka Jelena Helc svojevremeno je napustila Srbiju i preselila se u Berlin. Ona je, kako je tada ispričala, pretrpela fizičko nasilje od bivšeg muža Milana Veskovića.

Naime, Jelena se 2013. godine udala za Milana. Venčanje je organizovano u Kraljevu, a svadbena žurka upriličena je u Beogradu uz prisustvo mnogih Jeleninih kolega. Jelenin suprug Milan 2016. godine dobio je posao u Rumuniji, zbog čega se porodica odselila tamo, a kasnije i u Berlin.

Jelena tada nije ni sutila da će se njen brak okončati nasiljem.

„Već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša *bajka* završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško“, ispričala je glumica tada.

Inače, Jelena Helc Vesković je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a široj javnosti je bila poznata po televizijskim emisijama “Granica” i “Kuća snova”. Danas radi kao voditeljka na jednoj televiziji, a mnogi komentarišu da nikad bolje nije izgledala. Često se uključuje uživo u programima naših emisija, a nekadašnja publika uvek se obraduje kada je vidi.

Izvor: espreso.co.rs