Ja sam pravoslavac, nemam idole – Oni su me ismevali i pravili zaveru protiv mene: Uroš izneo sramnu odbranu

Uroš B. (20) koji je izvršio nezapamćeni zločin u selima kod Mladenovca u kojem je lišio života osmoro ljudi, a ranio 15, otkrio je šta je bio njegov motiv za njegovo delo. On je pokušao da se opravda tako što je tvrdio da je trpeo nasilje još u osnovnoj školi, kao i da su ga meštani sela „ismevali i pravili zaveru protiv njega“.

Kako piše Blic, Uroš je ispričao detalje iz svog života, i tako otkrio i potencijalni „motiv“ za ovaj nezapamćeni zločin.

On je povremeno išao u jednu streljanu, gde je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve – U.B. je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće. Kako je sam ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u džak sa peskom, a za meštane tvrdi da su ga konstantno ismevali.

„Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene. Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol“, rekao je on.

Tokom svog iskaza između ostalog je spomenuo i kako se družio sa javnim ličnostima. On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima – Nikolom Đorđević, Filipom Carem, kao i sa starletom Deniz Dejm, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Izvor: blic.rs