TikTok trend stigao u Srbiju – Snimljeno kako ga izvode, putnici ugroženi: „Sve je stalo u sekundi, ja ne znam šta rade ova deca“

Društvene mreže često tinejdžerima prikazuju razne izazove, koji mogu biti vrlo opasni. Upravo takav jedan TikTok „trend“ koji ugrožava bezbednost saobraćaja i putnika, stigao je i u Srbiju, a dešava se svakodnevno.

Naime, radnja se odigrava tako što deca trče za autobusom, a onog momenta kada putnici uđu i zatvore se vrata, oni odvrnu ventil koji, naprostije rečeno, parališe autobus. Tom prilikom vozilo staje u tom trenutku toliko naglo da neko može da padne i ozbiljno se povredi.

U takvim slučajevima vozač autobusa mora da pozove servis i putnike zamoli da napuste vozilo, što stvara dodatne probleme u saobraćaju.

„Meni se to desilo danas na autobusu broj 17, sve je stalo u sekundi, ja ne znam šta rade ova deca“, rekao je jedan putnik iz autobusa.

Inače, SNIMAK koji je na TikToku postao viralan dogodio se na beogradskoj liniji 78. Ovim putem, apelujemo na decu da pre nego što urade ovako nešto, razmisle, jer mogu da naprave ozbiljan problem.

U proteklim danima pokrenuta je i inicijativa da se ova društvena mreža ugasi u Srbiji. Njoj su se priključile i poznate ličnosti sa estrade, ugasivši svoje profile na TikToku, ali među mladima i dalje vladaju jezivi trendovi.

Izvor: telegraf.rs