Izgradio najtanju zgradu na svetu, samo da bi bratu zaklonio pogled na more (FOTO)

Ona narodna „Da komšiji crkne krava“ izgleda da se primenjuje i u dalekom Bejrutu. Ovaj slučaj ispunio je sve iz navedene narodne umotvorine, osim što je taj komšija rođeni brat.

Zgrada Al Basa svojevrsni je spomenik porodičnim sukobima.

Ova neobična građevina izgrađena je 1954. godine, koja je u jednom delu široka svega 60 centimetara, a na najširem mestu je njena dimenzija 3,9 metara, dok je visoka 14 metara.

Ova naizgled neobična građevina imala je svrhu da jednoj osobi zagorča život, na način da mu svojim dimenzijama i položajem zakloni pogled na more. Građevinsku osvetu ove razmere, osmislio je razočarani brat koji ne bio nezadovoljan porodičnim nasleđem. Čitav problem koji je prerastao u sukob je zakuvao je izgleda otac, kada je nepošteno podelio imovinu. Dok je jednom bratu pripao minijaturni komad zemlje, koji je imao čudne dimenzije, na kojem ništa nije moglo da se izgradi, drugi brat dobio je atraktivni deo s pogledom na Mediteran.

Iako izgleda poput zida s terasom, u Al Ba’si se navodno nalaze dva stana na svakom spratu. U jednom od stanova godinama se nalazila javna kuća, a u drugima su bile smeštene izbeglice.

Izvor: 24sedam.rs