„Naslednica“ Lepe Lukić napustila pevanje i pokrenula sopstveni biznis: Evo gde je danas i čime se bavi

Naša poznata pevačica Lepa Lukić je pre gotovo 30 godina snimila duet s tada malom Ivanom Đorđević. Devojčicu je tako i nazivala, čvrsto verujući da će se i ona ostvariti kao pevačica.

Imala je oko devet godina kada je rame uz rame sa kraljicom narodne muzike, snimila i spot za ovu pesmu. Inače, one su se upoznale tako što je njen otac Mile, harmonikaš, radio s pevačicom.

Tokom jedne turneje Miletu se pridružila i njegova porodica – žena i dve ćerke. Do tada pevačica Lepa nije znala ništa o devojčicama. Jednog dana saznala je da je Ivana pobedila na jednom dečijem takmičenju u pevanju, pa je poželela da upozna devojčicu.

Nakon što je čula da Ivana zna sve njene stare hitove, nije mogla to da propusti.

– Nisam mogla da verujem da dete peva „Biseniju“ i „Od izvora dva putića“ jer je reč o teškim pesmama, koje čak ni iskusni pevači ne mogu pravilno da otpevaju… Očigledno je bilo da je devojčica izrazito talentovana i da ima apsolutni sluh. Potvrdilo se sve kada sam je čula kako peva. Moram da priznam da sam se u tom trenutku skamenila. Ima triler i glas i tačno zna gde, šta i kako treba otpevati. Naravno da sam je odmah pozvala da bude gost tamo gde sam pevala. Osvojila je publiku iz cuga! Najavljivala sam je kao svoju naslednicu jer sam tako osećala, a posetiocima sam rekla: „Trideset godina su mi prišivali neke rivalke i naslednice, ali ništa od toga. Odletele su sve, a ja sam ostala da pevam. Tek sad sam otkrila ovo dete koje je sjajno. Uverite se i sami!“ Ivana je svako veče dobijala aplauze, ali i novac. Baš je dobro dete zarađivalo – po 500 maraka se dešavalo da dobije za veče! – rekla je jednom prilikom pevačica.

Iako su joj mnogi redviđali blistavu karijeru, Ivana je ipak rešila da se nr bavi pevanjem, pa se na sceni i nije dugo zadržala. Kako je vreme odmicalo, sve je manje i manje imala nastupe.

Jedan od poslednjih nastupa održala je na trgu u Starčevu za doček 2005. godine, kako su mediji preneli. Zatim je postala vlasnica jednog frizerskog salona u Opovu i tom je poslu maksimalno posvećena.

Izvor: sd.rs