Isidorinog sina više nećemo gledati u prenosima Skupštine: Lav Grigorije Pajkić postavljen na visoku funkciju

Televizijski voditelj, sin književnice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića i poslanik SNS Lav Grigorije Pajkić, izabran je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje vodi Nikola Selaković. Ova odluka doneta je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije.

Lava Grigorija Pajkića više nećemo gledati u prenosima sednica Skupštine Srbije. Vlada Srbije poverila mu je odgovorniji posao.

Lav Grigorije Pajkić bio je narodni poslanik od 2020. godine. U prošlom sazivu bio je član Odbora za kulturu i informisanje i Odbora za spoljne poslove. Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 303 sata, osam puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, dok je tri puta učestvovao u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 399 puta, od čega je 398 glasao “za”.

I u ovom sazivu Skupštine Srbije postavljen je za člana Odbora za kulturu i informisanje, ali i za zamenika člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. Osim toga, Lav je član Delegacije u Interparlamentarnoj uniji. Novom odlukom Vlade Srbije, Pajkić je praktično dodatno nagrađen.

Izvor: nova.rs