I deca poznatih ličnosti moraju da se takmiče u „Zvezdama Granda“: Nema „protekcije“ kod Saše Popovića

Nije neobično da deca krenu stopama svojih roditelja jer su geni čudo! Ipak, posebno svetlo pada kada su u pitanju javne ličnosti. Često se spekuliše o tome da li je deci poznatih lakše ili teže, te da li je poznato prezime breme ili blagoslov.

Kada je takmičenje za „Zvezde Granda“ u pitanju, pokazalo se da nema pravila. Publika je ta koja odlučuje da li te hoće ili ne, a tu ti ne mogu pomoći, ni mama, ni tata.

Ovo takmičenje „Zvezde Granda“ koje postoji već 18 godina, iznedrio je velike zvezde.

Uglavnom su mladi dolazili na veliku scenu, i to oni koji do tada nisu imali nikakvih dodira sa estradom, međutimkroz šou su prošla i neka deca poznatih ličnosti. Iako su njihovi roditelji dugo na muzičkoj sceni, i to kao autori, pevači ili muzičari, kod Saše Popovića nisu imali protekciju. Neki od njih nisu ni stigli do finala, a neki su se takmičili i po nekoliko godina kako bi se afirmisali.

Dobar primer za to je upravo Sandra Rešić, ćerka zvezde devedesetih godina, Nine Rešića, koja se u „Zvezdama Granda“ takmičila čak četiri sezone. Sve dok nije ušla u finale, ona nije odustala.

Ona je tokom takmičenja pevala i pesme njenog pokojnog oca. Pored takmičenja, učestvovala je i u dve sezone „Zadruge“, gde je i stekla veliku popularnost.

Aleksandra Džidža Stojković učestvovala je u „Grandovo“ takmičenje iako je njen otac Dragan Stojković Bosanac već godina član žirija ovog takmičenja. Međutim to joj nije pomoglo da dođe do finala. Njeni nastupi bili su zapaženi, međutim Aleksandra nije imala protekciju zbog oca.

Ćerka Goce Božinovske i čuvenog kompozitora Radeta Vučkovića Jelena Vučković takođe se takmičila u ovom najpopularnijem muzičkom takmičenju. Ona je ušla u finale, ali popularnost njene majke nije uspela da dostigne i sada se gotovo i ne pojavljuje u javnosti. Njen otac je napisao neke od najvećih narodnjačkih hitova, međutim ona nije među pevačima koji su ih otpevali.

Među prvima od dece poznatih koji se takmičio u ovaj šou bio je Joca Stefanović, sin hitmejkera Slavka Stefanovića Slavkonija. Joca dan danas radi najčešće na privatnim zabavama, angažovan je i u studiju, a radio je i kao tonac na Grand televiziji.

Sin harmonikaša Mikice Gacića, Marko Gacić, takođe se takmičio kao i ćerka Dragana Krstića Crnog, ali nije daleko dogurala. Sreću su okušali i sin Nele Bijanić Oliver Miljanović, kao i ćerka pokojne Vere Nešić, Emilija, koja se takmičila dva puta, ali nije uspela da postigla uspeh.

Ivan, sin Biljane Jeftić i Ace Ilića, takođe želi da okuša sreću u „Zvezdama Granda“, a roditelji ga u tome podržavaju, ali pod jednim uslovom – da prvo završi fakultet pa tek onda zakorači na javnu scenu.

Izvor: kurir.rs