Hteo da digne ruke od fudbala, a sada je najbolji štoper na SP i najpoželjniji neženja: Neobična životna priča Joška Gvardiola

Za mnoge je najbolji štoper Svetskog prvenstva, a time i čitavog sveta. Očekuje se da ostvari rekordan transfer već ove zime, ali je njegova priča vrlo zanimljiva a može biti i poučna mladim fudbalerima.

Joško Gvardiol je brzo prošao put od mirnog i povučenog dečaka koji je na trening dolazio tramvajem do mladića koji je postao najpoželjniji neženja u Hrvatskoj.

I dok je sada fudbalski heroj Hrvatske, mnogi ne znaju da je malo nedostajalo da ostavi fudbal već u mlađim kategorijama. Jednom prilikom je ispričao kako je izgubio volju da trenira.

„Dolazim na trening sa voljom i da me neko tamo ponižava. Imao sam problem što sam doslovno imao popodnevnu nastavu, a trening je bio predveče, pa me tata čeka ispred škole i vozio me na trening. Ja jedem sendvič u automobilu, ne stignem ni da večeram, ni ništa, a onda dođem na trening i tamo bude sve i svašta. Dođe utakmica ne igram i jednostavno sam izgubio volju. Zapitao sam se zašto treniram kad dajem maksimum, sve, a nedovoljno da odradim 45 minuta. Neće biti ceo život jedan te isti trener. Ipak, to je prošlo, došao je novi trener koji je video gde sam“, ispričao je Gvardiol u podcastu „Inkubator“.

Otac kog je Joško često pominjao i dan danas bavi se istim poslom. Prodaje ribu na zagrebačkoj pijaci Dolac. Tata Tihomir to čini već punih 40 godina. Očekuje se da nakon svega prikazanog u Kataru Gvardiol dobije barem nagradu za najboljeg mladog igrača turnira. Najveći konkurent mu je Enco Fernandez i mnogo će zavisiti od rezultata Argentine u finalu u nedelju.

Izvor: nova.rs