Hrvati su treći na svetu: Oporavili se od Mesija pa srušili snove Marokancima – Gvardiol i Oršić doneli pobedu komšijama

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto su u meču za treće mesto savladali istrajne Marokance sa 2:1.

Hrvatska je nakon jedne bronze i jednog srebra ponovo stala na treće po visini postolje na Mundijalu. Nadali su se komšije i finalu, ali Argentina ih je poslala na najveće iznenađenje na turniru koje je bilo spremno da upiše makar još delić istorije.

Marokanci su dali sve od sebe, razleteli se po terenu i krajnje otvorili, a sam početak utakmice pokazuje koliko su sva dešavanja na terenu bila dinamična. Pobedu Hrvatima doneli su Joško Gvardiol i Mislav Oršić golovima u 7. i 42. minutu, dok je Ašraf Dari u 9. minutu vratio afričke predstavnike na pravi put, ali drugog popravnog nije bilo.

Krenule su obe selekcije veoma ofanzivno u prvim minutima dok se od strane Marokanaca orilo „FIFA mafija“. Videlo se da su crveno-zeleni bili pomalo zbunjeni i ne baš namešteni za start meča, pa je golman Bunu umalo sam sebi dao gol nakon jednog nesmotrenog poprečnog pasa.

Ipak, kazna je veoma brzo stigla – Mat u tri poteza za zbunjene Marokance započet je iz prekida, a nastavio je Ivan Perišić koji je sa leve strane pronašao svog štopera, a Gvardiol glavom tuče i pogođa gornji levi ugao.

Hrvati se ni pošteno nisu poradovali, a već je bilo 1:1.

U devetom minutu je strelac bio defanzivac na drugoj strani, Dari. Tada je defanzivac afričkog sastava pogodio, a glavom je i on odlično reagovao u gužvi i odmah vratio egal.

Nikako nisu uspevali Marokanci da se na miran način odbrane. Išao je blok za blokom, da bi u jednom momentu samo kratko Livaja doturio loptu za Oršića koji je spektakularno sa levog roga kaznenog prostora gađao i pogodio od suprotnu stativu. Golman protivničke mreže tu ništa nije mogao.

Izvor: telegraf.rs