Oženio razvedenu ženu sa detetom, sada poručuje: Držite se jednog pravila – U suprotnom svi će vam biti na grbači

U poslednje vreme razvodi su svakodnevnica – skoro svaki drugi brak se raspadne, pa tako sve češće imamo i bračne parove sa decom iz prethodnih brakova. Brinuti se o “tuđem” detetu vrlo je humano i hrabro, ali donosi i mnogo izazova. Jedan muškarac koji je oženio ženu sa detetom iz prethodnog braka iskreno je ispričao svoje iskustvo i dao savet svima koji nameravaju da urade isto:

„Obrati pažnju šta radi. Radi domaći s njim. Vodi ga negde“ – to sam slušao svakog dana. Svakog dana, pokušavala je da mi nametne sve svoje obaveze oko deteta. Možda ćete me osuđivati, ali posle godinu dana, rekao sam: Ovo dete ima biološkog oca.

Dečak ima 9 godina i nesvesno učestvuje u majčinim igrama. U početku je dolazio kod mene sa najglupljim pitanjima o svemu i svačemu, čak i kad mu je majka tu. Slao sam ga kod majke ili kod oca, ili upućivao na internet i knjige.

Pored pokušaja da na mene natovari sve obaveze, bio sam optužen od žene kako ne dajem dovoljno novca. Trećinu plate dajem ženi i njenom detetu, trećinom platim račune, a preostalu trećinu, iskreno, potrošim na sebe.

Zar je to dete i kuća samo moja odgovornost? Biološki otac treba da učestvuje i u izdržavanju svog deteta, iako više ne živi s njim. Prosto, smatram da muškarac ne treba da vuče čitavu porodicu na leđima, već svako treba da zna svoje obaveze i da ih ispunjava. Kad oženite ženu s detetom iz prvog braka, morate da postavite pravila i granice.

„U suprotnom, bićete budala na čijoj grbači uživa čak i bivši muž. Posle puno svađa i pretnji raskidom, moja žena je to prihvatila. A ja sam voljen, volim i ne radim za druge više nego što bi trebalo i što mogu“, napisao je ovaj muškarac i mnoge iznenadio stavom.

Izvor: novipocetak.com