Gazda obilazio stan dok cimerka i ja nismo bile tu: Kada su zatekle ovaj prizor, studentkinje se momentalno spakovale i iselile

Pojedini stariji stanodavci u Beogradu, a posebno penzioneri izdaju nekretninu studentima a onda im često nenajavljeni upadaju u stan i preturaju po sobama i kuhinji, tvrdi za Kurir studentkinja K. A.

„U prvoj godini sam živela u stanu na Novom Beogradu u Bloku 21. Vlasnik stana je bio stariji penzioner koji je živeo nedaleko od ovog stana. Dogovor je bio da ja i cimerka dajemo kiriju njemu na ruke do 5. u mesecu. Smatrale smo da to znači da će on tada dolaziti po novac, da ćemo uzeti račune i porazgovarati ukoliko bude nekih problema u stanu“, započinje priču studentkinja i dodaje:

„Tako je bilo samo prvog meseca. Gazda je došao kada smo ga pozvale da mu damo novac za kiriju i uredno nam ostavio račune. Međutim, već od polovine narednog meseca je nastao problem jer smo ja i cimerka par puta primetile da je stanodavac dolazio i ulazio u stan kada mi nismo bile tu“, kaže K.A.

Studentkinja dodaje i da je stanodavac najčešće dolazio da bi proverio kako održavaju stan što im je jednim telefonskim pozivom i naglasio.

„Počelo je da nam smeta što tek tako upada u stan i mi ne znamo ni kada će da dođe. Jednom je došao i ušao u kuhinju. Razgledao je šta ima u frižideru. Nije znao da je cimerka u stanu. Ona je bila u svojoj sobi, kada je izašla i sobe i došla do kuhinje da uzme čašu vode uplašila se kada ga zatekla tamo kako gleda u otvoren frižider. Rekao joj je tada da je hteo samo da proveri kako frižider radi“, ispričala je ona.

Kako tvrdi dalje, njegovi dolasci su bili sve češći, a posle jednog događaja studentkinje su odlučile da spakuju kofere i potraže drugi stan.

„Jednom se desilo da je došao u stan, a nas dve nismo bile tu. On je zaboravio da zaključa. Ja sam došla sa fakulteta i zatekla otključan stan. Uplašila sam se, mislila sam da je neko provalio jer cimerke nije bilo tu. Zvala sam je i rekla je da ona nije dolazila u stan. Pozvala sam njega sva preplašena i on mi odgovara da je on dolazio i verovatno je zaboravio da zaključa. Nakon ovoga ja i cimerka smo se pokupile i odselile se odatle“, završila je svoju ispovest studentkinja.

Izvor: kurir.rs