Evo šta su po zanimanju Jelena i Novak Đoković: A ovako su se i upoznali, ipak imaju nešto zajedničko

Novak Đoković je ovih dana ponovo bio u centru pažnje svetske teniske javnosti i to povodom učešća na mastersu u Parizu.

On je tada doživeo neuspeh u borbi za trofej, porazom od Holgera Runea.

Ali, detalji o njegovom obrazovanju i obrazovanju njegove supruge Jelene ne znaju baš svi.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica.

Sa 12 godina počeo je da pohađa tenisku akademiju Nikole Pilića. Pošto je već kao tinejdžer počeo da osvaja teniske turnire, a već sa 16. godina bio je profesionalni teniser, srednju školu nije pohađao redovno, već je samo odlazio da polaže ispite.

Jelena i Novak Đoković poznaju se od detinjstva ali su krenuli u različitim pravcima što se tiče obrazovanja, a sve je se zakomplikovalo kada je Nole imao sve aktivniju karijeru u tenisu u tom periodu.

Za Noleta je obrazovanje često moralo da bude po strani jer je dosta vremena provodio na teniskom terenu, ali je nekako uspeo da završi školu jer su njegovi roditelji bili izričiti po tom pitanju.

Jelena i Novak Đoković tada su se već znali i podržavali su jedno drugo na putevima napretka. Oni imaju dosta zajedničkih crta po ovom pitanju jer je i Jelena pohađala Sportsku gimnaziju nakon što je završila Osnovnu školu „Drinka Pavlović“ u Beogradu.

Suprugu Jelenu je upoznao preko zajedničkih prijatelja. Ona se takođe bavila sportom i trenirala je atletiku. Nakon toga je u Milanu upisala privatni fakulteta Bocconi u Italiji, koji važi za jedan od najboljih. Nakon što ga je završila, upisala je tamo i master studije, međutim, kako joj to nije bilo dovoljno, 2011. odbranila je doktorat na smeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Zahvaljujući svim ovim diplomama, Jelena Đoković danas uspješno upravlja Fondacijom koju je osnovala sa suprugom.

Izvor: story.rs