Država daje bespovratno i do 800.000 dinara za ovaj biznis: Konkurs traje do kraja juna

Svi koji želi da podignu ribnjak, na površini ne manjoj od jednog hektara i ne većoj od 100, a pritom se nalaze na teritoriji Vojvodine, mogu do 30. juna konkurisati za bespovratna sredstva koja dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Sredstva mogu dobiti i oni koji se odluče za rekonstrukciju postojećih ribnjaka. Konkurs je otvoren u cilju unapređenja načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta, kao i u cilju unapređenja ribarstva na teritoriji AP Vojvodine.

Pod objektima se podrazumevaju isključivo oni za proizvodnju ribe – rastilišta, mladičnjaci, tovilišta, zimovnici, izlovni i obodni kanali. Za ovaj vid bespovratne pomoći Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je 20 miliona dinara.

Sekretarijat dodeljuje bespovratna sredstva u obimu do 70 odsto od ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV-a. Preostali iznos ugovorenih sredstava obezbeđuje korisnik, kao i celokupan iznos PDV-a.

Za rekonstrukciju ribnjaka može se dobiti najviše 500.000 dinara po hektaru, a za podršku podizanju novih iznos ne može biti veći od 800.000 takođe po hektaru.

Izvor: kurir.rs