Dogovor je pao: Đokovići grade gondolu u Vrnjačkoj banji – Turistička atrakcija uz nestvaran pogled na predele

Uprava Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem postigla je dogovor sa porodicom Đoković, tačnije Srđanom Đokovićem i predstavnikom i vlasnikom kompanije Leitner, Martinom Leitnerom o izgradnji urbane gondole od Vrnjačke Banje do vrha planine Goč, saopštili su danas iz Olimpijskog centra Jahorina.

„Zajedno sa Martinom Leitnerom, vlasnikom austrijske kompanije Leitner koja se bavi razvojem i izgradnjom žičara činimo tim u koji Novakova porodica veruje. Zajednički smo angažovani na izgradnji panoramske, urban, gondole koja će prevoziti posetioce iz centra Vrnjačke Banje do vrha planine Goč“, stoji u njihovom saopštenju.

„Moderna gondola koju ćemo izgraditi osim što će biti svojevrsna turistička atrakcija uz nestvaran pogled na okolne predele značajno će doprineti i zaštiti životne sredine, te smanjenju zagađenja koje prouzrokuju automobili“, izjavio je Ljevnaić posle sastanka održanog u utorak.

On je naveo da mu je velika čast što se porodica teniskog asa, Novaka Đokovića, opredelila za saradnju sa njegovim timom i što su prepoznali ambicije kao nešto njima srodno.

„Pre par dana na jednom kongresu sam saznao da je moj tim na koji sam beskrajno ponosan tim koji je sagradio najviše žičara na svetu. Veliku zahvalnost dugujem pre svega Srđanu Đokoviću sa kojim je zadovoljstvo sarađivati i realizovati vizije koje su pre svega usmerene na budućnost i nasleđe za naredne generacije“, rekao je Ljevnaić i dodao:

„Želim da poručim da ćemo sa ogromnim iskustvom na projektima sličnim ovome dati sve od sebe da projekat urban gondole na ovim predivnim predelima bude najbolji i da opravda prezime porodice koja stoji iza njega“, poručio je Ljevnaić.

Izvor: telegraf.rs