Detaljan spisak isplate penzija: Neradni dani napravili pometnju – Uplata kasni jednoj kategoriji

Mnogi penzioneri se već uveliko pitaju kada će početi isplata aprilskih penzija. Puno novca potrošilo se tokom Uskrsa, a pred nama je još jedan praznik, 1. maj.

PIO fond će detaljan kalendar isplata objaviti najverovatnije u poslednjoj sedmici aprila. Verovatno će doći do promene u isplati zbog Praznika rada koji se slavi 1. i 2. maja. Oba dana biće neradna i isplata penzija će možda biti pomerena za jedan dan i to samo kategoriji penzionera iz „samostalnih delatnosti“.

Do sada se sa isplatama penzija kretalo 2. u mesecu i tada su penzije dobijali najstariji sugrađani iz kategorije samostalnih delatnosti. U narednim danima penzije su dobijali osiguranici iz kategorije zaposleni, piše Blic.

Detaljan kalendar isplate po dosadašnjoj praksi glasi ovako: Za penzionere u kategoriji „Samostalne delatnosti“ 2. u mesecu preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta. Zatim, za penzionere u kategorijama „poljoprivredni“ i „vojni“ 4. u mesecu preko tekućih računa, a 6. u mesecu na kućne adrese i na šalterima pošta. Za penzionere koji su u kategoriji „Zaposleni“ penzije stižu 10. u mesecu preko tekućih računa, a 13. u mesecu na kućne adrese i na šalterima pošta.

Izvor: blic.rs