Deda ubijenog Andrije iz Niške banje otkrio jezive podatke o ubici: Crtao je neobične znakove, od 3 stvari se nije odvajao

„Moj unuk se družio sa dečakom koji ga je ubio, ali smo se mi protivili tome. Govorili smo mu da se ne druži sa njim i on se u proteklih godinu dana distancirao od njega, možda ga je zato ubio. Ne znamo. Znamo da ga je juče ujutru pozvao telefon i da je Andrej otišao kod njega. Debelo su se posvađali u dvorištu i onda ga je pozao da uđe u kuću. To je jedino što znamo“, započinje ispovest Staniša Simić, deda trinaestogodišnjeg Andreja koga je juče, kako se sumnja, u svojoj kući ubio drug iz škole trinaestogodišnji M. M.

On je rekao da je dečakov telefon uzela policija i da će se zasigurno saznati šta su razgovarali pre nego što je otišao u kuću M.M. Staniša je istakao da se čitava porodica protivila tome da se Andrej druži sa M.M. jer je dečak bio mračan i čudan.

„Išao je ulicom i izbegavao ljude, brojao korake, pričao sam sa sobom. Posebno se mene klonio jer sam video da on nije dete koje bi trebalo da se druži sa mojim unukom. Radio sam u Centru za socijalni rad, umem da prepoznam kada neko ima problem“, ispričao je Staniša kome je Andrej bio jedini unuk.

Ono što se deki posebno nije dopalo je to što je M.M. sa sobom nosio „hladno“ oružje, čitao satanističku literaturu i crtao satanističke znakove.

„Uvek je sa sobom nosio nož, zvezdu ili šrafciger. Nosio je to oružje i u školu ali im na žalost sada niko ne pretriše rančeve. Crtao je satanističke simbole mrtvačke glave, zvezde, našli su te simbole i kod njih kod kuće i u dvorištu škole. Mom unuku je dao satanističku literaturu, ali smo mu naredili da je odmah baci“, ispriačao je Staniša.

On dodaje da su zbog svega toga druga deca izbegavala M.M., ali mu je njegov unuk ipak ukazivao drugarsku pažnju.

„Škola je najveći propust napravila, zataškavali su to što su roditelji prijavljivali o M.M. Znali su i to za satanističke znake, ali ništa. Moj unuk je pokušao da ga uvuče u društvo, uvukao ga je i u košarkaški klub u kome on trenira, ali ništa nije pomoglo“, rekao je Staniša.

Otac dečaka nije imao snage da govori o jučerašnjoj tragediji i gubitku sina. Rekao je samo da znaju jedino što i svi ostali. Rođaci i prijatelji trinaestogodišnjeg Andrije Simića tvrde da je dečak bio izuzetno dobro dete, odličan đak. Dečak je učestvovao na literarnim konkursima i drugim školskim takmičenjima.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu danas su za medije izjavili da se radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ubistva.

Izvor: telegraf.rs