Darija Kisić otkrila da li je tačno da je K. smiren i hladnokrvan: „To je specifičan profil, sada je u izolaciji“

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju gostujući na Prva TV pričala je o tragediji u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i dečaku K.K. (13). Javnost strepi da dečak može uskoro da se nađe na slobodi, a Kisićeva je naglasila da će država uraditi sve da se građani osete bezbedno u državi u kojoj žive.

„Ovo je šok za sve nas, velika tuga i bol, u ovom postšoknom stanju postavlja se čitav niz potpuno logičnih pitanja. Svi zahtevi roditelja su osnovani, vrlo smo otvoreno i jasno rekli, pričajući sa njima, da će ovo ispitivanje i veštačenje trajati duže, zahtevaće međunarodnu ekspertizu. Ni veliki stručnjaci sa kojima smo razgovarali se nisu susreli sa takvom vrstom zlodela i to zahteva veliku analizu“, istakla je ministarka za brigu o porodici na Prva Tv.

Na pitanje voditeljke da li je tačno da je dečak potpuno smiren i hladnokrvan, kao i da ga samo interesuje kada će izaći napolje, ministarka je rekla da to nije tačno:

„To su sve dezinformacije i spekulacije, dečak je u izolaciji u zdravstvenoj ustanovi gde se vrše različite procene. To je jedan specifičan psihološki profil, sa kojim se ne susreće svet često. Ispitivanje će trajati duže“, objasnila je Kisić i dodala:

„Dan posle zločina po službenoj dužnosti se otišlo u stan gde on živi sa majkom i sestrom, gde je majci predočeno da treba da da saglasnost za dečakovo lečenje i ostanak u ustanovi, što je ona i uradila. Sad svi postavljaju pitanje da li on ima kajanja, ali ono što je važno da ljudi znaju, je da je dečak u izolaciji i duži vremenski period će se raditi različite vrste procena. Svi medijski naslovi su dezinformacije“, istakla je Kisićeva i dodala:

„Psiholozi se do sada nisu susreli sa ovakvim izazovom, uradiće se sve da svi osete da žive u državi koja je bezbedna i sigurna. Nismo imali ovako nešto ni kada je zdravstveni ni pravosudni sistem u pitanju, sagledaće se sve okolnosti nakon procene stručnjaka, što sigurno neće biti kratak period“, zaključila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Izvor: mondo.rs