Čovek prodaje kuću i plac za 10.000 evra, drugi daje 140 kvadrata za 5.500 evra: Oglasi puni primamlivih ponuda

Mnogi građani su pohrlili da kupe kuće i vikendice u pririodi van grada, te su njihove cene u tom periodu i znatno skočile. Međutim, već nekoliko meseci cene su u stagnaciji, a na oglasima još uvek mogu da se nađu kuće van gradova koje se prodaju do 10.000 evra, dok se uz neke dobija i zemljište, a uz neke čak i stvari.

Na društvenim mrežama osvanuo je oglas za prodaju vikend kuće iznad sela Potočac u podnožju planine Juhor na 15 kilometara od Paraćina koja se prodaje za 10.000 evra. Prodavac ističe i da se oko objekta koji je na prodaji nalazi i veći kompleks zemlje.

Za isti iznos prodaje se i kuća koja je za renoviranje na jugoistoku Srbije u selu Šišava kod Vlasotinca. Na oglasima se nalazi i porodična kuća od 140 kvadrata u Banatskom Aranđelovu čija je cena svega 5.500 evra. Ove jeftinije kuće uglavnom se nalaze u ruralnim sredinama, a za neke je potrebno renoviranje, dok su druge potpuno funkcionalne.

Tako na primer vlasnik kuće u Lukovu nadomak Vranja u oglasu za prodaju ističe je da porodična kuća ima 70 kvadrata i da se nalazi na placu od 13 ari koji ima direktno izlaz na put. Kuća je udaljena na samo 11 kilometara od grada. U oglasu stoji i da ima prelep pogled na grad, ali i da je potrebno dodatno ulaganje.

U ponudi na oglasima nalazi se i kuća od 128 kvadrata u opštini Sečanj koja ima i pomoćni objekat. Sagrađena je na placu od 11 ari koji je potpuno ograđen, a instalacije u kući su postavljene i funkcionalne. Vlasnik je istakao da je kući potrebno gletovanje i krećenje, ali da je objekat od čvrste gradnje tj. cigle, a da je pomoćni objekat od blokova. U cenu od 10.000 evra ulaze i stvari koje se nalaze u kući, a vlasnik je uz cenu istakao i mogućnost dogovora.

Izvor: kurir.rs