Čeda urlao na Marića: „Ko je vama i Pinku dao frekvenciju?“ Žustra rasprava uživo – „Gde ćeš na njega testerom“

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ušao je u žustru raspravu sa glavnim i odgovornim urednikom TV Happy Milomirom Marićem a tema su bile nacionalne frekvencije.

„Ko je dao Pinku frekvenciju? Po čijem zakonu radi? Ko je vama dao frekvenciju. Happy je dečja televizija. Demokrate su dale frekvenciju da ne bio ušao RTL. Je l’ tako? Kad kreneš sa Velikim bratom i to iz Pionirskog grada, pa tamo Peđa Dboj mlati gol0guz. Pa kad se to desi u prvoj godini šta te onda čudi što se u desetoj svi goli vataju. Je l’ treba to da se reši? Treba. Je l’ treba da se uvede red? Treba. Ali to što nama smeta je posledica nečega. U ovoj zemlji niko neće normalan REM. Svako hoće da ima svoj REM. Zato je i bio sukob 2003. godine“, započeo je Jovanović gostujući u jutarnjem programu te televizije.

Milomir Marić je izjavio da je upravo Jovanović bio taj koji je ubacio članicu REM-a koja je nedavno podnela ostavku.

„Ona je bila najnepravednija prema nama, osećao sam se kao jazavac pred sudom, a tvoja članica je bila tužilac protiv naše televizije“, rekao je voditelj.

„Ali Mariću to je zato što izvrgavate ruglu zakone. Vama bi bilo bolje da imate školski i dečiji program. Ok, ko bi to gledao? Verovatno niko. A onda biste vi morali da pokrivate troškove iz čega?! Je l’ znaš nekoga ko bi se reklamirao u dečjem programu. Imali smo dečji program i niko se nije oglašavao.

„Ajde onda da pričamo o suštini. Šolak lepo valja Total TV po svetu i dobra lova tu ide, ali je onda problem kad se pojavi Telekom sa svojim klaudom. Razvukli su infrastrukturu po celoj zemlji, nikog ništa nisu pitali nikom dinar nisu dali“, objasnio je Jovanović.

„Ko je dao Šolaku to?“, pitao je Marić.

Mene pitate…, odvratio je Čeda.

„Boris Tadić je bio ministar za telekomunikacije tada“, konstatovao je Marić.

Pa šta onda oćeš, upitao je Jovanović.

Lider LDP istakao je da je njegova želja da se stavi tačka, kako kaže, na ovo ludilo.

„Ja hoću da se to reši. Da se stavi tačka na to ludilo. Ja nemam ništa protiv Nove i N1, smetaju mi oni fijuci ispred njihove televizije ali mi smetaju i motorne testere u RTS-u. Nečija majka je tamo, nečija sestra i ćerka. Gde ćeš na Bujketa sa testerama. To je onaj Bujošević koga je Milošević hapsio i osuđivao. Vučić je bio dovoljno pametan da postavi nekog takvog. Ali je Srbija trepela 15 godina. Đilasu Tijanić nije smetao. Pa naravno pošto je mogao sa njim da radi šta hoće po RTS-u“, zaključio je Čedomir Jovanović.

Izvor: mondo.rs