Brena i Boba posle 30 godina otkrili veliku porodičnu tajnu: Ovo je Jelena Živojinović

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na našim prostorima, Lepa Brena, rođena je kao Fahreta Jahić, a nadimak dobila je davne 1975. godine, još kao srednjoškolka. Za sve je „kriv“ njen košarkaški trener, što je pevačica ispričala u svom dokumentarnom filmu „Lepa Brena – godine Slatkog greha“. Međutim, malo ko zna da pevačica ima još jedno ime.

„Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša“, ispričala je pevačica jednom prilikom i dodala:

„Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala Brena“, otkrila je pevačica kojoj je 1981. godine Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao i Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

„Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način“, istakla je pevačica. Međutim, Lepa Brena ima i jedno srpsko ime koje je dobila na krštenju.

Ona je, naime, jedna od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru. Iz Islama je prešla u pravoslavlje, a na krštenju je dobila ime Jelena, kako su istakli mnogi domaći mediji. Brena nikada nije pričala o razlozima promene vere ali se pridžava svih pravoslavnih pravila i sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Izvor: story.rs