Brat Zorice Brunclik bio je u braku sa poznatom voditeljkom: Spavali su u različitim sobama, a razveli se nakon mesec dana

Naše folk pevačica Zorica Brunclik rođena je 1955. godine, a odrasla je i detinjstvo provela uz tri mlađa brata. Za Božu, jednog od njih, izabrala je nevestu svojevremeno.

− Slušajte vas dvoje, dosta ste se šalili. Godine su vas stigle, sami ste, a opasno vam se upalilo crveno svetlo na semaforu. Uzmite se, probajte, pa ako ne valja, razvedite se. Kakva ljubav.. Pa i mi smo se tek kasnije zavoleli. Je l’ tako, Miroljube?

Zorica je ovim rečima svojevremeno podstakla brata Božu i voditeljku Anetu Farago da se venčaju. Njih dvoje se nikad nisu ni zabavljali. Prošetali bi Zoričinu i Kemišovu ćerku Zlatu ponekad i popili negde piće, ali nisu imali muško-ženski odnos, nego su bili prijatelji.

Voditeljka je tada saznala da se njena lepoj koleginici sviđa brat Zorice Brunclik, pa je pomislila: „Ako je njoj dobar, što ne bi bio i meni.”

Veridba je bila za „verovali ili ne”. Aneta i Boža susreli su se u Kondinoj ulici, porazgovarali o zdravlju i onda shvatili da bi bilo lepo da se venčaju. Produžili su odmah u restoran „Pod lipom” da lepu vest podele sa prijateljima, zatim u obližnji PGP RTS kod Kemiša, a onda i u Krnjaču, kod Zorice Brunclik koja je bila kod kuće.

„Postaću Brunclik”, rekla je radosno voditeljka, međutim veče pre venčanja požalila se svojoj prijateljici.

− Ne udaje mi se uopšte. A iznajmila sam venčanicu, savršeno mi stoji. Doći će po mene beli „linkoln”, sve je organizovano. Zorica mi je poklonila bundu. Nije prava, već ekološka, ali je dobra. Pa, ja ne znam da kuvam.

Drugarica joj je u šali rekla da uz Božu Brunclika, direktora restorana društvene ishrane na televiziji, neće ni razmišljati o kuvanju, i tako je Aneta rekla „da”.

Kao što kaže narodna izreka, što je brzo to je i kuso. Njihov brak je sklopljen bez poljupca, a mladenci su jedno drugom venčanje čestitali „bacanjem koske”. Nisu imali ni medeni mesec, a kako je izgledao njihov suživot u Anetinom stanu otkriva njena izjava:

− Mnogo mi je bio fin muž. Veoma je pažljiv, uopšte me nije uznemiravao. Uveče bi kleknuo pored kreveta, poljubio mi ruku i otišao u drugu sobu da spava.

Nakon samo mesec dana su se razveli, a lepa voditeljka je završila na sudu, jer ju je porodica Brunclik tužila zbog kleveta na njegov račun.

Izvor: hellomagazin.rs