Beba rođena na parkingu ispred Doma zdravlja: Evo šta je rekla doktorka koja je porodilji ukazala prvu pomoć (FOTO)

U četvrtak se u Domu zdravlja Golubovci dogodio nesvakidašnji događaj, kada je u jutarnjim časovima medicinsku pomoć tražila pacijentkinja koja je počela da se porađa na parkingu ove ustanove. Doktorka Snežana Šebek, ukazala je prvu pomoć porodilji, a to je bio zaista nestvaran prizor.

Doktorka je rekla da je njen jučerašnji radni dan počeo sasvim obično, dolaskom na svoje radno mesto i obavljanje zakazanih pregleda, sve dok se u jednom trenutku nije napravila haotična situacija, kada je jedna baka dozivala doktore rekavši da se „na parkingu u kolima rađa beba“.

– Nisam čekala ni jedan trenutak, potrčala sam odmah napolje. Prizor je zaista bio nestvaran, dvoje ljudi doživelo je najlepši dan u životu, rođenje svog deteta, ni manje ni više nego u kolima. Strah i strepnja su me obuzeli dok sam prilazila automobilu. Jedno maleno biće već je u naručju svoje majke, potpuno za neverovati. Modre ručice, plave usnice, hladnoća, nečujno, držim je u ruci. Pokušavam da im pomognem, kada najednom čujem glasan i zdrav plač, ma potpuno oduševljenje me je obuzelo – rekla je Šebek.

Rekla je još i da je trebalo smiriti roditelje, dok su čekali Hitnu medicinsku pomoć (HMP).

– Hvala Bogu, sve je dobro prošlo, ukazala sam prvu medicinsku pomoć na licu mesta, u saradnji sa mojim medicinskim sestrama iz Doma zdravlja, sačekali smo kolege iz HMP koji su došli munjevitom brzinom i jedan običan kišni dan pretvoren je u najlepši zrak sunca jedne devojčice – rekla je doktorka.

Ona je takođe naglasila da smatra da je nije uradila ništa posebno.

– Postupila sam ljudski i profesionalno, kao što to inače radim svakog dana. To je pre svega moja obaveza, kao lekara a naravno i kao čoveka, tako sam vaspitana u svojoj porodici, da kada god mogu pomognem drugima – rekla je Šebek.

Kada su je upitali da li je jučerašnje iskustvo jedno od onih koje će pamtiti celog života, doktorka je rekla da je bilo mnogo zanimljivih i manje zanimljivih situacija, tj. jako teških i tužnih, koje pamti još iz HMP.

– Ovo je zaista moje najlepše iskustvo do sada. Prisustvovala sam rađanju novog života pod otvorenim kišovitim nebom. Svakog dana se zahvalim Bogu na novom danu, a ovaj je bio zaista poseban, i želim sebi više ovakvih dana, jer su deca ukras sveta – zaključila je Šebek.

Izvor: blic.rs