Aleksandar Vulin postavljen na novu funkciju: Od sada je direktor ozbiljne agencije

Aleksandar Vulin, bivši ministar policije, imenovan je danas za direktora BIA, saznaje list „Nova“. Kako navodi njihov izvor, na tu funkciju Vulin je izabran danas na sednici Vlade Srbije.

On je u prethodne dve godine obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a njegov mandat obeležile su brojne kontroverze.

Njegovo ime, kad je saopštavao sastav kabineta nove Vlade Srbije, nije pročitao predsednik SNS Aleksandar Vučić, ali mu se nije ni zahvaljivao na „dosadašnjoj saradnji“ što je moglo da ukaže na to da mu se smeši nova funkcija.

Pre nego što je došao na funkciju ministra policije, bio je ministar odbrane, a pre toga bio je na čelu resora za rad i socijalnu politiku. Takođe, bio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zakon o Bezbednosno informativnoj agenciji inače zabranjuje da u BIA budu angažovane stranačke ličnosti, ali to nije sprečilo aktuelnu vlast da na čelnu poziciju te službe postavi Vulina, koji je i predsednik Pokreta socijalista. Prethodno je funkciju direktora BIA obavljao Bratislav Gašić, visoki funkcioner SNS.

Izvor: nova.rs