Ako ste se obraćali „Presvetoj Behiri“ sada ste u problemu: Supružnici prevarili deku za 7 miliona dinara

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu juče je odredilo zadržavanje Z.N (20) i S.N (21.) iz Bačke Palanke. Oni su preko internet sajta varali naivne građane, pod opravdanjem da će im „rešiti životne probleme“ u zamenu za novčana sredstva.

„Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti predati javnom tužiocu radi saslušanja. Naime, postoje osnovi sumnje da su bračni supružnici Z.N i S.N, na internetu kreirali sajt „Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ putem kog su za novac nudili usluge pomoći licima u rešavanju teških porodičnih i životnih problema“, navode iz tužilaštva.

Oni su u telefonskim razgovorima dovodili oštećenog B.N (77) u zabludu, tako što su ga uveravali da će mu rešiti životne probleme, a sve u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Svoje nepostojeće usluge naplaćivali su putem „Post net“ uputnica koristeći više različitih brojeva mobilnih telefona.

Tako su na prevarni način od oštećenog pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 7 miliona dinara. Zbog toga im se na teret stavlja teži oblik krivičnog dela prevara, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

Izvor: espreso.co.rs