Doktor u Vranju psovao baku od 70 godina: Pacijenti u šoku od njegovih reči – Oglasili se iz Zdravstvenog centra

Na društvenoj mreži Tik tok pojavio se snimak iz Vranja koji je šokirao celu Srbiju. Video se velikom brzinom širi društvenim mrežama a na snimku se čuju stašne psovke, koje navodno izgovara doktor urologije Zdravstvenog centra Vranje. Kako je sve izgledalo možete pogledati OVDE.

Na snimku se vidi gužva od pacijenata, a čuje se kako on govori sledeće:

„Od sve problemi koje imate dolazite na urologiju za gluposti neke“, čuje se na snimku navodno lekar koji je zatim sasuo salvu psovki na pacijentkinju, spominjući joj i majku.

Pacijentkinja je, iako se loše čuje, pomenula ime nekog Milana, a osoba koja se čuje na snimku je uputila sramne psovke na nju i poslao je u ambulantu. U opisu snimka stoji da je predstavljeno ponašanje lekara urologije u Vranju, i da je pomenuta pacijentkinja zapravo jedna baka koja ima 70 godina, što je dodatno zgrozilo javnost.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je, kako su naveli, po saznanju o nemilom događaju u Službi urologije postupilo u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene u Zdravstvenom centru Vranje i Pravilnikom o kućnom redu.

„Najpre želimo da istaknemo da ne opravdavamo u najmanju ruku, neprijatno i pežorativno ponašanje doktora, ali i da istaknemo ono što se ne pominje i ne vidi na snimku, a to je da je pacijentkinja pregledana i da u ovom slučaju ne postoje medicinski propusti. Reč je o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom koji radi preko svojih mogućnosti iznad postojećih normativa uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda. Žalimo zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom“, stoji u saopštenju Zdravstvenog centra Vranje.

Izvor: espreso.co.rs