Ako stavite novogodišnju jelku na ovo mesto doneće vam sreću: Evo kako ukrasiti dom prema Feng šui-ju

U naše domove polako ulazi praznična euforija, koje dekoracijom novogodišnjim ukrasima pretvaramo u mesta kao iz bajke. jedna od najomiljenijih aktivnosti pre Nove godine jeste kićenje jelke. Kada je reč o ukrašavanju vašeg doma za praznike, to zna da bude veoma stresno, ali feng šui ima idealno rešenje kako to da izbegnete.

Feng šui je odličan izvor informacija kada želite da postignete mir i uskladite energije u vašem domu. Kada se odlučite za idealnu boju ili kombinaciju boja po feng šuiju za vašu novogodišnju dekoraciju, moraćete da odlučite gde trebate da stavite vaše novogodišnje drvo.

Elementi koji zahtevaju najviše pažnje po Feng Šui pravilima su sledeći:

Ulazna vrata su simbol novih mogućnosti

Ulazna vrata doma predstavljaju mesto zajedničkog „udaha“ čitave porodice, novih mogućnosti, dotok zdrave energije, energije novca i prosperiteta. Trudite se da ulazna vrata prebrišete generalno i lepo dekorišete, kako biste svemu što je novo poželeli dobrodošlicu u godini koja nam stiže. Pomislite samo „Neka ove godine samo sreća ulazi kroz moja vrata“! Biće dovoljan jedan dekoracioni element sa spoljne strane ulaznih vrata, kako biste podigli nivo dobre energije.

Kao drvo želja novogodišnja jelka

Vaša jelkua treba da bude ukrašena tako da prikazuje i deo ličnih želja svakog ukućanina posebno. Nakon što ukrasite jelku (uključujući i rasvetu), svaki ukućanin treba da postavi na jelku ukras koji simbolizuje njegovu/njenu ličnu želju ili pak da na papirić ispiše želju i to okači na jelku.

Dekoracija jelke po feng šuiju pripada elementu drveta, pa je dobro da je smestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom.

Poželjnu ravnotežu energija postići ćete ako jelku stavite u sledeće položaje:

Južni smer: za slavu i poslovni uspeh; Istočni smer: za privlačenje porodične sreće i zdravlja; Jugoistočni smer: za obilje i novac.

A šta simbolizuju novogodišnji ukrasi na jelci?

figura anđela: blagoslovi sa neba i pomoć jakih ljudi; novčići: dobri prihodi tokom godine; srce: aktivacija svih oblika ljubavi; Jelen: simbol zime, praznika, otmenosti, snage i odvažnosti. Jelen simbolizuje dugovečnost u svemu, simbol mira, balansa i velikodušnosti. Sve to budite u svom srcu i blagoslovi će vas pratiti; Deda Mraz: simbol dobrotvora koji ispunjava želje; zvezdice: poštovanje, uspeh u karijeri, slava; jabuke: rađanje novih mogućnosti, zdravlje ali i plodnost.

Pomoću predmeta i boja, potrebno je da u hladnijem delu godine dovedete energiju vatre u vašu okolinu. Element vatre čine kain koji je pravi, sveće, svetiljke, zlatni i vatreno-crveni ukrasi. Za dobijanje tople energije su osim crvene dobra i ljubičasta, pa i boja fuksije. Ali, najbitnije je da vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je svakako ravnoteža.

Ako se preteruje sa crvenom, podstiče nastanak sindroma izgaranja, pa čak i emocionalne ispade, jer previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vreme,dovodi do toga.

Mnogi osećaju umor tokom i nakon božićnih praznika , a on je često uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Zato u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, kao što je umirujuća svetloplava, koja aktivira energiju vode.

Takođe, previše vatre ublažićete srebrnom i sivom, pa i spokojnom belom – bojama koje prizivaju element metala.

Izvor: stil.kurir.rs