Ako imate ovakve lustere možete dobro i da zaradite: Jedan vredi više od 2.500 €, drugi ima i hvatač plamena – Evo šta im drži cenu (FOTO)

Luksuzni kristalni lusteri su ranije krasili domove, a kako su ih zamenile plafonjere koje su praktičnije za održavanje, retko gde možemo da ih vidimo.

Neki i dan danas praktikuju lustere, ali ne one kristalne, glomazne i teške, već neke modernije. Ipak, ima onih koji se nisu odrekli kristalnih lustera, a danas ih prodaju i po dobroj ceni, kao što je slučaj i sa goblenima.

Tako je na oglasniku Sasomange.rs, postavljeno nekoliko oglasa luksuznih kristalnih lustera, a jedan od njih košta čak 265.000 dinara.

Radi se o kristalnom lusteru, kako se navodi „Češki kristal original.“

„Prodajem izuzetno očuvan luster uvezen iz Čehoslovačke sedamdesetih godina od pravog češkog kristala ručne izrade. Devet sijaličnih mesta. Uz luster u kompletu su i dve zidne lampe. Obim lustera 190 cm, visina 90 cm, mereno bez dužine lanca“, piše u ovom oglasu.

Drugi luster u oglasniku koji smo pronašli, prodaje se za 88.000, a radi se o kolekcionarskom komadu.

„Luster R. Ditmar Wien. Kolekcionarski stari komad, besprekorno stanje.

Poreklo Austrougarska druga polovina 19-og veka. Oslikan širm u cvetnim motivima precnik 42 cm. Luster poseduje kontra teg i hvatač plamena. Moguće je podešavanje visine“, stoji u ovom oglasu.

Postoji još jedan oglas lustera koji se prodaje za 59.000, a takođe je reč o češkom kristalu.

Kristalni lusteri-perfektni, stanje: perfektno. Svi visuljci na broju. Broj sijaličnih mesta: 15 u dva reda 5/10. Dimenzije su sledeće: 58 cm širina, visina 58 cm, ukupna visina 73 cm. Ima na stanju 3 komada“, navodi se u ovom oglasu.

Ako sudimo po ovim ponudama, ukoliko imate neki kristalni luster koji više ne koristite, možete dobro i da zaradite.

Izvor: kurir.rs