Otkrivamo gde je krenula majka dečaka ubice sa ćerkom: Na taj potez se odlučila zbog nje, ovo su svi detalji

Majka i sestra pomahnitalog dečaka ubice iz OŠ „Vladislav Ribnikar“, koji je ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, a šest osoba ranio, pokušale su je juče u popodnevnim časovima da odu iz Srbije kako bi otišle na odmor na par dana, saznaje Kurir.

Naime, ona je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena. Kako saznajemo, ona je svoj odlazak iz zemlje prijavila Centru za socijalni rad.

– Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao sa dečakovom sestrom, njihova majka je odlučila da je povede na put, kako bi pokušala da joj malo olakša – rekao je izvor Kurira iz istrage.

Kako je rekao, žena je na odmoru do daljnjeg, najpre nije želela da napusti zemlju zbog situacije u kojoj se njena porodica nalazi, ali se na ovaj potez odlučila zbog ćerke.

– Protiv majke je u toku pretkrivični postupak i provarava se da li je odgovorna za zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta, ali ona nema zabranu napuštanja zemlje, niti joj je oduzet pasoš – kaže izvor.

Ona je, kako saznajemo, upozorena da mora biti dostupna pravosudnim organima, ali nema zabranu napuštanja zemlje.

Da podsetimo, dečakovoj porodici blokirana je i imovina koju zbog toga ne mogu da prodaju niti da stave pod hipoteku.

– Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu – kaže Kurirov izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

Izvor: kurir.rs