Žustra rasprava Šapića i Joksimovićke u jutarnjem – Voditeljka ga iznervirala: „Biće izbori u aprilu, neću ja više sedeti ovde“

Tokom gostovanja na televiziji K1 sa voditeljkom Jovanom Joksimović, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ušao je u raspravu. Gradonačelnika je prilično iznerviralo pitanje o protestu koji je održan u nedelju zbog zagađenja vazduha, te je krenula rasprava koja se proširila na priču o izborima koji će, kako Šapić najavljuje, biti u aprilu.

„Koje su to mere koje mi možemo da sprovedemo pa da za 15 dana rešimo problem zagađenja vazduha u Beogradu? To je klasična politička zloupotreba. Zagađen vazduh se zloupotrebljava. Niko ne ume da objasni zašto je sada toliko zagađen vazduh, a zašto četiri godine pre toga nije bio tako zagađen. Šta je radikalno promenjeno pa se on očistio, a šta je negativno da bi se vazduh opet isprljao?“, upitao se Šapić, pa nastavio:

„Što predsedniku nisu u prethodne četiri godine aplaudirali i vikali mu „bravo“ kada nije bio zagađen. Prošle godine smo bili 73. grad u svetu po kvalitetu vazduha, kada uzmemo prosek“, ljutito je pričao Šapić na televiziji K1, dok je voditeljka pokušavala da kaže da aplikacije i „crveni čikica“ nemaju veze s politikom i da je svima stalo do zdrave životne sredine.

Šapić: Biće izbori, neću ja više sedeti ovde! Tako kako Vi govorite, ne donose se odgovorne odluke, ali evo biće izbori u aprilu pa Vi glasajte za one, koji će to tako da reše kako ste vi predložili… Bože moj, neću ja više tu sedeti, doći će neko drugi koji će odmah zameniti individualna ložišta.

Jovana Joksimović: Vi odmah mislite da sam ja protiv vas… Ja nisam…

Šapić: Ne protiv mene… Ko će preko noći da ukine individualna ložišta?

Jovana Joksimović: Ne mislim ni ja da tako treba, ja ne znam, ja vas pitam… Vi se svi ljutite kad vas čovek nešto pita, ne kažem ja lično.

Šapić: Sad ste malopre rekli da nismo spremni…

Jovana Joksimović: Ma ne kažem to ja lično: Aleksandre Šapiću, zagađen je vazduh, zašto to niste rešili? Ja to ne kažem… Mislim da svi mi živeći u ovom gradu treba da mu doprinesemo, da nam bude bolji. I mislim da kako meni smeta zagađenje, da smeta i Vama, i da je to potpuno normalno.

Šapić: Vi sad opet pričate apstraktno.. Ja kad sam Vam rekao za mere, kažete da nećemo, istakao je Šapić na K1 televiziji.

Izvor: nova.rs