Željko Mitrović zaprepastio priznanjem i otkrio detalje razlaza: „Kajem se, bila je moja najveća greška“

Za najgledaniju domaću seriju od kada se u Srbiji meri gledanost televizijskog programa proglašena je serija “Selo gori, a baba se češlja”. Gledaoci su svakodnevno sa meštanima izmišljenog sela Petlovac pored Morave, Radašinom, Radojkom, Milašinom, Zlatanom, sinom Draganom… proživljavali mnoge životne situacije, pa je upravo to jedan od razloga koji je izazvao kajanje Željka Mitrovića, vlasnika „Pink“ televizije.

Naime, junaci ove serije su gotovo svakodnevno bili veoma dragi gosti u našim domovima, pa većina gledaoca veruje da zna sve o pomenutom ostvarenju, ali ono što malo ko zna jeste da je pre nego što se obratio RTS-u, glumac i reditelj RAdoš Bajić projekat “Selo gori” ponudio televiziji „Pink“.

– Pre nego što smo potpisali neki ugovor sa RTS- om da snimimo prve četiri epizode, projekat “Selo gori” odbili su svi koji su se tada bavili tim poslom. I Željko Mitrović među njima, i dan danas se krsti i kaže da mu je to jedan od najvećih promašaja i grešaka u karijeri. Po nekoj liniji mogućnosti da tu dobijem šansu, prve razgovore imali smo sa njim, a on je odbio. “Selo gori” je trajalo deset godina, mi smo došli do 101. epizode i stali smo, ali smo mogli da snimamo još – rekao je Radoš Bajić u jednoj emisiji.

Ta odluka da odbije finansiranje serije i uvrsti je u svoj program, izazvala je kajanje kod Željka Mitrovića, vlasnika televizije Pink, koji je i sam izjavio da je to njegov veliki programski i poslovni promašaj.

Izvor: story.rs