Zanimljiva izjava nekadašnjeg hrvatskog fudbalera: „Srbija ima ono što Hrvatska nema“

Hrvatska je pobedila Brazil i obezbedila igranje polufinala na drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu. Bivši hrvatski fudbaler Marko Mlinarić analizirao je nastup „vatrenih“ na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatska je šokirala Brazil i rezultatom 4:2 na penalima izbacila glavnog favorita za osvajanje.

Ceo svet je oduševljen podvigom „Vatrenih“, tako da igrači Zlatka Dalića mogu da čitaju samo pohvale o sebi.

Međutim, samo dan nakon ove istorijske pobede pojavilo se i zanimljivo zapažanje Marka Mlinarića čuvenog hrvatskog fudbalera, koji je najveći deo svoje karijere proveo igrajući za Dinamo Zagreb.

Mlinarić je oduševljen velikim uspehom i onim što je učinjeno u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva, a u intervjuu za hrvatski „Sport klub“, rekao je da uprkos njihovim sjajnim rezultatima, Hrvatskoj ipak fali nešto što reprezentacija Srbije ima.

– Hrvatskoj ipak nešto nedostaje. Srbija ima ono što Hrvatska nema, Srbija ima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, takav tip igrača je potreban da bi se stvari ranije rešavale u najzahtevnijim utakmicama, kakva je sledeća s Argentinom – rekao je Mlinarić.

Podsetimo, slično ovakvo razmišljanje otkrio je nedavno Zdravko Mamić.

A Mlinarić je pre nego što je govorio o ovim srpskim napadačima pohvalio hrvatskog golmana, vezni red i odbranu.

– Sve pohvale ekipi, selektoru Daliću, igračima… Golman Livaković je neverovatno čuvao mrežu. Nisam brojao, ali sam čitao da je srušio Ščesnijev rekord u Kataru, da je imao 11 odbrana. Važan posao odradili su Lovren, Juranović i Gvardiol… Veza Modrić, Kovačić, Brozović je kao švajcarska banka. I da ne nabrajam dalje. Možda još jednom da apostrofiram Modrića, koji je srce ekipe, koja se može pohvaliti sjajnim ambijentom. Kapa dole – rekao je ovaj čuveni hrvatski fudbaler.

Izvor: kurir.rs