Za penzionerske kartice se do sada prijavilo 430.000 ljudi: Evo gde važe i od čega zavisi popust

Do sada se prijavilo 430.000 ljudi za dobijanje penzionerske kartice, koja će najstarijim građanima omogućiti popuste i pogodnosti. Oko 200 firmi iz cele Srbije u prvih nedelju dana od pokretanja akcije prijavilo se za odobravanje popusta penzionerima, rekao je danas u Nišu direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović.

Prema njegovim rečima, penzionerske kartice važiće na čitavoj teritoriji naše zemlje, a visina popusta razlikuje se od kompanije do kompanije.

„Na našem sajtu objavićemo popuste koje firme odobravaju, a kasnije ćemo kroz aplikaciju obaveštavati penzionere o nekim dodatnim popustima i akcijama koje trenutno budu aktuelne“, izjavio je Ognjenović.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, rekla je da u Nišu među penzionerima vlada veliko interesovanje za dobijanje ove kartice, koja će im omogućiti popuste.

Ona je još dodala da su se gradska preduzeća i ustanove odazvala pozivu grada za učešće u akciji fonda, a i privatni sektor je dobro odreagovao. Pozivu za odoravanje popusta penzionerima, do sada se odazvalo petnaestak privatnih i gradskih preduzeća i ustanova iz Niša.

Danas su sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje, potpisali ugovore o učešću u akciji i Apoteke Niš, Sportski centar „Čair“, Simfonijski orkestar i Lutkarsko pozorište.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje promovisao je penzionerske kartice na centralnom niškom trgu.

Izvor: kurir.rs