Voditeljka Eurosporta Barbara Šet: „Teniseri nisu srećni što je Novak ovde – Zaista mislim da će osvojiti turnir“

Dok svet sa nestrpljenjem iščekuje vesti iz Australije, Novak Đoković pokušava da se fokusira na trening i predstojeći žreb za Australijan open.

Barbara Šet koja dugo radi kao komentator na televiziji „Eurosport“ za Kurir je sa lica mesta govorila o situaciji u kojoj se već nekolko dana nalazi Novak Đoković.

„Ako Novak dobije dozvolu da igra, atmosfera na mečevima će biti burna. Imaće on veliku podršku Srba, ali puno, pre svega stanovnika države Viktorija, neće biti srećno“, izjavila je Barbara Šet za Kurir.

Ona je zatim rekla i da je primetila da ima više tenisera koji nisu zadovoljni zbog toga što je Đoković prisutan u Melburnu.

„Koliko sam mogla da primetim ni teniseri ovde nisu srećni zbog Novaka, ali nije ni njemu lako. Mislim da će izvući ogromnu količinu energije iz ovoga i posle svega će verovatno da bude jači nego pre. Ne mislim mo da je nekoliko propuštenih treninga uticalo na njega. Igra tenis cele godine, ima sada nekoliko dana na terenu pre turnira. Mentalno je jak, voli da igra ovde, juri 10. titulu. Sigurno je favorit broj jedan, zaista mislim da će da osvoji turnir“, smatra Barbara.

Komentatorka „Eurosporta“ za kraj obraćanja poslala je poruku srpskom narodu zbog načina na koji je reagovao i zbog ogromne podrške koju Đoković dobija svakodnevno.

„Neverovatno mi je to. Deluje i pomalo ludo, ali mi je baš drago što su se Srbi ujedinili i ovde u Australiji i kod vas u zemlji i što bezuslovno pružaju podršku Novaku. To mu sigurno puno znači i pomaže u teškim trenucima“, zaključila je Barbara Šet.

Izvor: kurir.rs