„Vi ste moralni pobednik, a njima neka služi na čast“: Bizarna situacija u kvizu šokirala Srbe – Nikola Kojo nije mogao da ćuti na nepravdu

Vladimir Krnač, građevinski radnik bez stalnog zaposlenja iz Bačkog Petrovca, sinoć je u kvizu „Najslabija karika“ pokazao izuzetno znanje – odgovorio je tačno na 22 uzastopna pitanja.

Međutim, to mu nije bilo dovoljno da uđe u finalnu rundu, a na delu se pokazala ona stara izreka „cilj opravdava sredstvo“.

Naime, u pretposlednjoj rundi, kada je trojica igrača trebalo da izglasaju najslabiju kariku, Miljan i Jugoslav odlučili su da to bude upravo Vladimir.

„Koliko je Vladimir imao netačnih odgovora?“, upitao je voditelj Nikola Kojo takmičara Jugoslava, na šta je on rekao „nijedan“.

„U principu igra je takva, deo taktike, ovo je kviz u kome je taktika jedan od osnovnih delova“, rekao je Jugoslav na šta mu je Nikola Kojo uzvratio: „ima i nešto što se zove viteštvo“, a potom ga upitao: „Jel vam malo neprijatno?“

„Zašto bi mi bilo neprijatno, to je deo igre, tako ja to razumem“, objasnio je jedan od takmičara.

„Meni je neprijatno“, priznao je Kojo nakon što je pitao drugog takmičara zašto je glasao za Vladimira kao najslabiju kariku.

Voditelj se potom obratio Vladimiru i pitao ga šta misli, na šta mu je on odgovorio: „Neka im služi na čast“, na šta je Kojo konstatovao „I ja to mislim“.

„Nijedan netačan odgovor niste imali u večerašnjoj emisiji. Vi ste građevinski radnik bez stalnog zaposlenja. Sanjali ste da idete u Egipat posle ovog kviza. Sa 22 tačna odgovora i nijednim netačnim vi ste moralni pobednik. Vi ste primer mladim ljudima kako treba da se radi i uči, šta znači suštinsko obrazovanje, a šta formalno“, rekao je voditelj, pa nastavio:

„Nažalost, vaše kolege su rekle da ste vi najslabija karika, a mene je sramota što to moram da vam saopštim. Doviđenja i svaka čast“, rekao je Nikola Kojo.

„Klasična zavera, dva loša ubiše Miloša“, rekao je Vladimir nakon ispadanja, a Jugoslav je u poslednjoj rundi pobedio Miljana i otišao kući sa 187.000 dinara. A da li je otišao i čistog obraza, procenite sami.

Izvor: srbijadanas.com