Vendi htela da održi promociju romana u Parohijskom domu, vernici je sprečili: „Bio je veliki pritisak na crkvu“

Vesna Vukelić Vendi, kraljica skandala, vašara i rijalitija, zakazala je promociju svoje prve knjige „Misterija crne žene“ u parohijskom domu crkve Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu, ali je pod prtiskom vernika ovaj događaj, na kraju, otkazan.

Promocija je trebala da bude održana 17. novembra u 18 sati, a kao govornici su najavljeni: autor romana Vesna Vukelić, pisac Radomir Andrić i profesor dr. Dragan Vučinić. Iako je događaj otkazan, još nije zvanično poznato ko je isprva dozvolio da predstavlja roman u crkvenom objektu.

U razgovoru za Republiku, Vesna Vukelić ističe da je najpre dobila dozvolu od crkve da tamo održi promociju, ali je na kraju, dodaje, bio veliki pritisak, pa je događaj otkazan.

„Informaciju da mi se ovo otkazuje sam dobila juče. Spoljašni pritisak je bio veliki na crkvu, ko je to radio ja ne znam, ali uspeli su da otkažu događaj. Knjiga je pisana pod blagoslovom duhovnika i normalno je bilo da se krene od crkve, od njih sam dobila dozvolu, tu stalno idem. Promocije će svakako biti, ali u nekom drugom objektu u Beogradu, biće posle i u drugim gradovima“, ispričala je Vendi.

Dodaje i da je knjiga koju je napisala istinit roman, njena autobiografija.

„Tema romana je sudar dobra i zla. Pisan je prvo u sadašnjosti, pa odlazi u prošlost, pa se vraća u sadašnjost. Kad se desi da komunizam kao bezboštvo, kao ateizam učini svoje da se ljudi više ne ocrkvenjuju, da ne slave slave, da se ne krste, onda magija lako ruši porodice. Tako je i ovo društvo o kome pričam u romanu, a zove se „savet za bezbednost“ ironično rečeno, zabranilo da se promocija moje knjige održi na ovom mestu“, objasnila je pevačica, a od nedavno i književnica Vendi.

Inače, Vendi je ovu knjigu poklonila patrijarhu Porfiriju prilikom nedavnog susreta i on joj je, kako je otkrila, „dao blagoslov da misionari“.

Izvor: kurir.rs