U ovoj vazdušnoj banji noćenje košta samo 590 dinara: Smeštaj se zakazuje puno unapred – Poznata je po izuzetnoj klimi

Lukovska banja se izdvaja od drugih banjskih lokaliteta u Srbiji po brojnosti svojih lekovitih izvora. Ima ih oko 37, a smeštena je na izuzetnoj nadmorskoj visini. U brojnim oglasima se precizira da se smeštaj može naći za 5 evra, i to u neposrednom centru.

Lukovska banja je poznata po izuzetnoj klimi, nalazi se na nadmorskoj visini od oko 700 metara, što joj daje karakteristike vazdušne banje koju posećuje sve veći broj turista i ljudi koji ovde traže lek.

Smeštaj se zakazuje puno unapred, a razlog je što se noćenje za jednu osobu može naći za manje od 1.000 dinara. U jednom oglasu vlasnik navodi da se soba u neposrednom centru banje može iznajmiti već od 5 evra, 590 dinara po osobi.

U pitanju je privatan smestaj u Lukovskoj Banji, a gostima su po toj ceni na raspolaganju 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba na dva nivoa. Svaki nivo ima zajednički dnevni boravak i zajedničku kuhinju. Svaka soba ima kupatilo, kablovsku TV, Internet, podno grejanje. Ukoliko dolazite svojim automobilom, obezbeđen je i parking.

Za 8,5 evra (944 dinara) se u Lukovskoj banji može naći prenoćište 50 metara od strogog centra, s tim što je istaknuto da je cena skuplja ako je broj noćenja manji od 5. U tom slučaju smeštaj košta 1000 dinara po osobi dnevno.

Apartmani u Lukovskoj Banji se u proseku izdaju za oko 30-35 evra, odnosno oko 4.000 dinara po noćenju.

Banja je bogata termomineralnim vodama, blatom i gasom. Ovde se uspešno leče problemi sa krvnim sudovima, bolesti mokraćnih kanala, bešike, i problemi sa bubrezima, svi oblici reume i reumatskih oboljenja, kao i problemi sa krvnim pritiskom.

Izvor: alo.rs