U crkvi u Čačku novac je često nestajao: Sveštenik se dosetio pa postavio kameru – Ono što je snimljeno šokiralo je sve

Snimak koji su zabeležile sigurnosne kamere postavljene u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići, zaprepastio je javnost. Ova crkva se već nekoliko puta našla na meti provalnika, kad je jedan od „vernika“ prišao ikoni, celivao je a zatim i pokupio novac koji se tu nalazio.

Kako je sveštenik rekao, on je već duže vreme primećivao da neko uzima novac koji se nalazi ispod ikone, pa je bio prinuđen da postavim kamere, a ono što je video zaista ga je šokiralo.

– Taj čovek je dolazio već duže vreme i molio se u istom ovom hramu. Sa sobom je nosio jednu istrošenu brojanicu koju je vrteo u ruci, što je govorilo o tome da je bio vernik ili se bar samo tako predstavljao. On je tražio moj blagoslov da boravi u crkvi i dolazio je nekoliko puta u toku nedelje, rekao je za RINU, protojerej Miodrag Todorović starešina crkve u Konjevićima.

Ovaj provalnik je i odranije poznat policiji, a već je osumnjičen da je provalio u nekoliko manastira i crkva na teritoriji grada Čačka.

– Sa sobom je uvek nosio šrafciger, čime je lako obijao što se i vidi i na snimku. Pošto je bio iskusan i trebalo mu je samo nekoliko minuta. Čekao je momenat kad nikog nije bilo u hramu. Najbitnije je da ga je policija identifikovala i još uvek ga traži, rekao je otac Miodrag.

Kako saznajemo, na meti ovog razbojnika su se našli i manastir Nikolje u Ovčar Banji, kao i crkva Uspenja Presvete Bogododice u Čačku.

Izvor: nova.rs