Pokajao se zbog dvoglavog orla protiv Srbije: Džaka priznao najgori potez u karijeri, otkrio šta je njegov otac preživeo na Kosovu

Kapiten Arsenala i jedan od najboljih igrača reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka, pred Mundijal u Kataru u jednom intervjuu priznao je da se kaje zbog sramnog poteza koji je uradio pre četiri godine na meču sa Srbijom.

Albanac koji je poreklom sa Kosova i Metohije, rekao je da nije trebalo da slavi pobedu nad Srbijom pokazivanjem dvoglavog orla.

– U meču sa Srbijom je sve proteklo dobro, osim orla. Nije trebalo to da uradim, rekao je Džaka u intervjuu koji je dao za švajcarski Blik.

Rekao je da mu je to bio jedan od najgorih poteza u karijeri.

– Imao sam dva teška trenutka u karijeri, i to jedan na meču sa Arsenalom protiv Kristal Palasa, kada sam napadnut i onaj na meču protiv Srbije kada sam napravio taj gest, rekao je reprezentativac Švajcarske.

Džakine emocije su objašnjive, zato što je njegov otac, Ragip, tri godine bio politički zatvorenik kod Srba.

– Ono kroz šta je prošao moj otac nešto je što nikome ne biste poželeli. Znam samo polovinu ove užasne priče, a kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Pitao sam i pitao dok moj otac nije otišao jer nije više mogao da izdrzi. Znam samo da moram biti oprezan. Bilo je to loše vreme za njega, rekao je Džaka.

Ragip Džaka, koji je rodom iz južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, 1986. osuđen je na šest godina zatvora zato što je učestvovao u demonstracijama protiv tadašnje jugoslovenske vlasti.

– Iz priče koje nam je ispričao znam da mu je u prvih nekoliko meseci u zatvoru bilo dobro, a onda se sve promenilo“, rekao je svojevremeno Granit za britanski „Gardijan“ i nastavio:

– Mnogo me je pogodila njegova priča, a imam utisak da nam i nije sve ispričao, kako ne bi bilo povređeni“.

Ovaj reprezentativac Švajcarske rekao je da i nije želeo Srbiju na žrebu.

– Iskreno kažem, poslednji protivnik kojeg sam priželjkivao bila je Srbija. Nadam se da ćemo do meča s njima proći dalje sa dve pobede, tek onda možemo da se uhvatimo u koštac sa tom utakmicom bez ikakvog pritiska“, rekao je najbolji igrač Švajcarske.

Izvor: kurir.rs