Tuga i čemer kod Pirota – Majka ostavila troje dece sa nepokretnim ocem: Kuća samo što se ne uruši, svuda okolo stare stvari

Šestočlana porodica Geštamov iz Kuse Vrane nadomak Pirota, najradosniji i najlepši hrišćanski praznik Vaskrs je dočekala u totalnoj nemaštini i uslovima nedostojnih čoveka.

Daleko od ljudi, na čak 12 kilometara od prve prodavnice, žive Miloš (11), Marija (10) i maleni Drago.

„Majka ih je ostavila i otišla, a oni su ostali sa nepokretnim ocem, bolesnom bakom i dekom, spavaju na raspadnutim krevetima“, navela je humanitarka Tamara Misirlić koja je pokrenula akciju za ovu decu.

Kuća u kojoj žive izgleda kao da će svakog momenta da se sruši. Plafon se oljuštio i ulegao, memla guta zidove, a svuda okolo su stare i pocepane stvari. O igračkama, pa makar i onim najobičnijim, ovi mališani mogu samo da sanjaju.

Deca su više gladna nego sita, a jedna izjava deteta posebno je potresna:

„Vodu točimo sa česme. Kad je zaleđena uzimamo iz reke, ugrejemo na vatri i onda se kupamo“, rekao je Miloš (11) i dodao da mu je jedina želja da dobije svoju sobu.

Mališanima možete pomoći na sledeće načine:

Račun za donacije: 200-3453980101008-90 Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić” Svrha uplate: Pomoć porodici Geštamov, SMS: 1 na 5800, cena poruke je 200 dinara.

Izvor: telegraf.rs